Om oss

Føllingstuas visjon

Føllingstua jobber mot å bli en ledende camping bedrift på overnatting for turister og reisende på vei mellom sør og nord i Norge.

Misjon: Din rekreasjon, opplevelse og berikelse, vår tilfredsstillelse.I vårt servicebygg finner du resepsjon med suvenirer, restaurant/kafé, kiosk, tv-stue, spisesal, bar m/alle rettigheter.

Omtale

Føllingstua ligger ved Snåsavatnet I Nord-Trøndelag og har som målsetting å være en av Norges mest miljøvennlige campingplasser. Med gjester fra 46 forskjellige nasjoner de siste 3 årene, ca 60 oppstillingsplasser for campingvogner og bobiler (ca 30 faste), 65 sengeplasser i hytter og rom og 80 spisesplasser så er Føllingstua ingen liten bedrift i økoturismesammenheng.

Føllingstua er litt annerledes, slik det må være for en økoturismebedrift. På Føllingstua er lokalhistorie viktig, noe som er tydelig bl.a. gjennom historisk bilder i restauranten og stuene, spesielt er Snåsavatnet som ferdselsåre med fokus på skipstrafikken der og temautsmykning og historiefortelling i hyttene, hvor kjente navn fra regionen får hver sin hytte med bilder og historie. De 7 største hyttene har fått sitt lokalhistoriske tema.

Kortreist og økologisk mat

Føllingstuas meny skal være mest mulig basert på økologiske, kortreiste og lokale råvarer. Menyen skal ha lokale ingredienser som skal gi gjesten en opplevelse i smak, i tillegg til opplevelsen en har med å sitte i restauranten og se utover Snåsavatnet med sine ringer etter ørretvakene, der det strekker seg oppover forbi øyer, den meget kjente helleristningen ”Bølareinen” og innover i retning Snåsa, Blåfjella og Skjækra nasjonalpark med Norges geografisk midtpunkt.

Miljøprofil

Føllingstua er bevisst på miljøprofil og arbeider kontinuerlig med reduksjon av energiforbruket. Vann til vann varmepumpe tatt i bruk i starten av 2011. Avfall sorteres for gjenvinning, nytt miljøtorg med tømmestasjon for bobiler.